Artikelbibliotek

Vaccin är en av den moderna medicinens största upptäckter. Idag dör inte barn i vaccinförebyggande sjukdomar i lika stor grad som de gjorde förr. Under 1900-talet och början av 2000-talet har mänskligheten besegrat många infektionssjukdomar genom att utrota dem helt (t. ex. smittkoppor och boskapspest) eller minskat deras förekomst radikalt (polio, mässling, kikhosta etc.).

Trots denna enorma framgång finns det mörka samhällskrafter som syftar till att underminera allmänhetens förtroende för vaccin genom att sprida myter, konspiratoriskt tänkande, vetenskapliga felaktigheter och skräckpropaganda.

I takt med framväxandet av internet kan vem som helst publicerad vad som helst utan att det behöver vara sant. Detta har lett till att en del tror mer på vad de sett på Youtube än vad de läser på hemsidan för olika smittskyddsmyndigheter runt om i världen.

Vaccininfo tar striden mot dessa vaccinmotståndare och bemöter dem på alla fronter.

Här är en lista på alla artiklar publicerade av Vaccininfo och det är tänkt att detta ska fungera som ett artikelbibliotek för er läsare att bläddra igenom.

Om Vaccininfo

Grundläggande information

Denna sektion innehåller grundläggande artiklar om vilka sjukdomar vaccin kan förebygga, varför man borde vaccinera och så vidare.

Fördjupning

Denna sektion har lite längre artiklar om vaccin och relaterade ämnen, men som ändå kan läsas och tas in under en relativt kort tid.

Kunskapsbas

Detta är sektionen för de lite detaljerade artiklarna som diskuterar och dissekerar vaccinmotståndarnas påståenden och översikter över vaccinationsprogram. Läs dessa om du har tid över.

Denna lista kommer att uppdateras löpande när fler artiklar publiceras på Vaccininfo.

Annonser
%d bloggare gillar detta: