Varför behövs vaccininformation?

Stetoskop

Vi befinner oss i en tid när vi lever längre än vi gjort tidigare. Ett av skälen till detta är uppfinnandet av vaccination mot olika sorters sjukdomar. Med hjälp av den tekniken har vi i många fall tyglat farsoter och i vissa fall till och med lyckas utrota sjukdomar helt.

Men i takt med att vi ser mindre av dessa sjukdomar så ökar också osäkerheten kring åtgärderna för att hålla sjukdomarna borta. Är det verkligen säkert? Är det värt riskerna/biverkningarna?

Har man inte levt på tiden då barn dog av i dag fullkomligt hanterbara sjukdomar, eller fick men för livet, så är det också svårt att värdera riskerna. Detta har resulterat i att en del föräldrar valt att inte vaccinera sina barn, något som in tur resulterat i att sjukdomar på väg att utrotas (polio och mässlingen till exempel) kommit tillbaka som ett hot igen.

Därför har vi skapat Vaccininfo.  En samlingssida med grundläggande information, länkar och tips för den som vill veta mer om varför man bör vaccinera sig och sina barn. Här hittar du enkel, tydlig information om vaccin, möjliga risker och läsning för djupare kunskap. Samtidigt ser vi till att vederlägga de felaktigheter och rena konspirationsteorierna som finns där ute i ämnet.

Notera att det här välkomstmeddelandet alltid ligger överst på förstasidan, bläddra nedåt för att se nya postningar.

Annonser

Om CJ Åkerberg

Jag är programledare för den här poddradion, Kvalificerat Hemligt. Dessutom är jag programledare för (just nu pausade) poddradion Skeptikerpodden, en av författarna till boken Skeptikerskolan och skaparen av bloggen Tankebrott.nu samt Vaccininfo.com. Till vardags jobbar jag som enhetsschef på Svenska Kraftnät i Sundbyberg.

Publicerat på 2012/02/03, i Information och märkt , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: