Vaccininfo.com i Läkemedelsvärlden

Vaccinrädsla

I senaste numret av tidningen Läkmedelsvärlden finns en utförlig artikel om vaccin, antivaccination och rörelsen kring detta och kan läsas online här.

CJ Åkerberg tycker att det finns alldeles för mycket rykten och felaktigheter kring vaccin, särskilt på Internet. I februari i år startade han därför Vaccininfo.com tillsammans med tre andra. På sajten ska man presentera information om sjukdomar och vacciner, baserat på vetenskapliga källor.

– Vaccinationsmotståndare häver ofta ur sig korta, faktoida påståenden som kan vara svårt att motbevisa kortfattat. Att påstå något helt påhittat kräver väldigt stora insatser att bevisa. Då ska vår sida kunna ge ett alternativ och vetenskapligt motbevisa alla deras argument, säger han och menar att de vill nå de som är osäkra på vaccin, säger CJ Åkerberg

Artikeln innehåller, förutom intervju med CJ Åkerberg från Vaccininfo, kommentarer från Torbjörn Sassersson från antivaccinationssajten Vaccin.me. Enligt utsago från artikelförfattaren var slutresultatet inte direkt uppskattat från antivaccinationshåll, komplett med försök att påverka materialet.

Publicering av artikeln har också resulterat i en ”granskning” från vaccin.me där de ska gå igenom vad som påstås och sägs i Läkemedelsvärldens artikel. Vid skrivandets stund finns två artiklar (av fem) publicerade.

Om CJ Åkerberg

Jag är programledare för den här poddradion, Kvalificerat Hemligt. Dessutom är jag programledare för (just nu pausade) poddradion Skeptikerpodden, en av författarna till boken Skeptikerskolan och skaparen av bloggen Tankebrott.nu samt Vaccininfo.com. Till vardags jobbar jag som enhetsschef på Svenska Kraftnät i Sundbyberg.

Publicerat på 2012/05/11, i Nyheter & media och märkt , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: